Fra grov til slett vegg på 1-2-3

        Veggfornyer 25m      

Veggfornyer er en fiberduk og er et ypperlig alternativ til det å helsparkle. For at resultatet skal bli best mulig må det tas nøye hensyn til hvordan underlaget er. Dette produktet monteres med vanlig tapetlim eller fyldigere lim hvis underlaget krever det.

NB! Veggfornyeren dekker ikke over de groveste glassfiberstriene som Fiskeben og Domino mønster. Hvis dette er tilfelle og glassfiberstrien sitter godt anbefales det og helsparkle veggen før montering av fiberduken. Plateskjøter på spon og gipsplater skal alltid sparkles. Alle ujevne underlag bør slipes ned til den minimale før møntering av duk. Sjekk alltid at det ikke er luftbobler under eksisterende flate.

Duken skal males eller tapetseres over.

Enkel å henge opp, smør lim på veggen og heng tapeten opp uten forutgående fukting eller bløting.

Rullstørrelse
10 x 0,75m = 7,5m2 (150gram pr. m2)
25 x 1,06m = 26,5m2 (150gram pr. m2)

Mønsterrapport: 0

Leveringstid: Normalt 2-4 virkedager
Males med vannbasert Akryl maling.Montering

Riktig og rikelig lim

Limet som brukes er med på å skjule mønstre og ujevnheter. Det er derfor viktig å velge riktig lim, og å påføre rikelig.

- Når du tror att du har påført nok lim, smører du på litt mer, anbefaler Roar Aune i Borge.

Velg et lim med høy tørrstoffinnhold, over 20 prosent. Gode eksempler er Casco premium, gjøco vegglim proff eller et våtromslim. Limet påføres med rosa rull, og ikke over en for stor flate om gangen. Smør bare på for én og én høyde, slik at limet ikke har begynt å tørke før du får opp renoveringsduken. For å glatte ut brukes helst en tapetbørste, med slettere i plast risikerer du å ta i for hardt og presse ut lim i skjøtene. Lim som tyter ut tørkes vekk med en fuktig svamp.

Kant i kant

Høydene settes opp kant i kant, eller med en liten overlapp som skjæres gjennom for en perfekt skjøt. Fiberproduktene er meget stabile  kan trekke litt sammen når de tørker, slik at det dannes en tynn stripe mellom. Eventuelle skjemmende striper kan fylles ut med litt overmalbar akrylfugemasse.

Etter montering skal limet tørke i 24 timer før overflaten males eller tapetseres. Renoveringsdukene er ca. 1 meter brede, mens en tapetrull normalt er 52-54 cm bred. Det innebærer at skjøtene aldri vil havne direkte over hverandre.Maling 1000 Trondheim AS
Østre Rosten 26, 7075 Tiller

E-post: post@maling1000.no
Roald: 476 27 553
Maling 1000 Orkanger
Grønørveien 20, 7300 Orkanger

E-post: malerstua@maling1000.no
Tlf: 481 90 556
Butikken: 74 48 04 40
Levert av